innocent drinks alt om vores smoothies lidt om os vores innocent-blog meld dig ind i vores familie hvor du finder vores smoothies vil du sælge innocent? job hos innocent

den 15 juni 2012

Hej vi finns på ICA och Coop

13 330 oj bits fruit
Nu finns vår goda apelsinjuice på Ica och Coop. Fyra färska solmogna apelsiner pressade i en 33cl-flaska. Den är så god så att man önskar att man kunde dricka den nästan jämt.

den 27 mars 2012

Tjacka frukost

Nu kan du köpa jättegod frukost på Pressbyrån! De har ett trevligt litet måltidserbjudande med kaffe, fralla, tidning och innocents färskpressade juice. Och inte bara på Pressbyrån förresten. innocents färskpressade juice ingår i frukostpaketen på 7-Eleven, Statoil och Panini och flera andra ställen. Värt att komma ihåg nästa gång du vill lyxa till det med en frulle på stan.

den 19 september 2011

Ny liten smoothie

En ny liten innocentsmoothie har sett dagens ljus. Den heter Ananas Banan Kokos och säljs bland annat på Pressbyrån och 7 Eleven och många andra trevliga butiker.

Visst smakar den lite som en Pina Colada med kokos och allt men god är den. Och lite sommarvibbar är väl inte fel nu när vi går mot ljusare tider.  

080301_PBC_high 

den 23 september 2010

Aftonbladet ger oss 4+

Aftonbladet Skönhet & Hälsa har testat vår nya gröna smoothie. Den som vi kallar för Äpple, Kiwi och Lime. Betyget blev 4+ vilket är bra. Aftonbladet skriver bland annat att färgen är "gräslig" (oavsiktlig ordvits?) och lurar smakögat och att produkten har tydlig smak av sötma från ananas och syrlighet från gröna äpplen. Vi tackar för det goda omdömet och lovar att försöka blanda ännu bättre nästa gång så att vi når upp till 5+. De är lite kräsna på den här bilagan när de gör produkttester, men vi ska nog få till det. De testade även en ny hälsodryck som fick 1+ så vi stod oss väl i konkurrensen den här veckan.


Aftonbladet

den 14 september 2010

För fin för att kasta ut

Våra nya 750 ml förpackningar är inte bara praktiska, de är också bra för miljön: vi använder mindre förpackningar och du kan göra riktigt fina saker av den tomma kartongen.
Här är fyra idéer till hur man kan använda den tomma kartongen, när det regnar ute och det bara visas repriser på Tv.

innocents blomkruka
Innocent_blomsterkasse
Skär av en av långsidorna på kartongen och fyll den med jord. Sedan är det bara att hitta din favoritblomma och få den planterad i kartongkrukan. Så är vi säkra på att dagen blir mycket bättre.

Mangolo Banahniks
Innocent_hjemmesko
Skär toppen av den oskyldiga innocentkartongen så att glorian på vår logo inte kommer med, och plötsligt har du ett par nya Mangolo Banahniks. Precis som alla andra lyxiga skor kommer vi ha ett motsatt förhållande mellan design och komfort.

Piratskepp
Innocent_piratskib
För att skapa ditt eget lilla oskyldiga piratskepp behöver du: en tom, sköljd, oskyldig kartong, två par kinesiska pinnar, några snören, tejp och postits i olika färger. Först tejpar du fast en kinesisk pinne i var ände som bilden visar. Därefter skärs ena långsidan på kartongen ut och en pinne sätts fast med tejp i mitten så att skeppet får en fin fin mast. Sedan är det bara att gå loss med tejp och postits och vips är ditt piratskepp redo att sätta segel.

innocent cabriolet
Innocent_auto
Skär av hela den ena långsidan på kartongen, gör sedan hål i bägge ändar och stick därefter in en kinesisk pinne i respektive hål som axlar till dina hjul. Gör sedan hål i fyra oskyldiga kapsyler. Kapsylhjulen träs sedan på de kinesiska axlarna. Ett snöre sätts fast i toppen på kartongen och du är nu redo att bjuda in ett pingvinpar eller ett par mjukisdjur på innocentcabriolettur.

Har du kommit på något annat som din kartong kan användas till?
Skicka oss gärna ett foto i så fall.

De största frukterna i världen

Några ting vill man allra helst inta i små portioner som fiskleverolja, uzbekistansk folkmusik och besök från släktingarna. Och så finns då de ting som man bara inte kan få nog av, som frukt till exempel. Därför finns vår smoothie också på kartong, så du har för ett par dagar eller så du kan dela med dig till några av de du håller kärast. Utöver stora smoothiekartonger är vi också fascinerade av naturens under när det kommer till modell större.

 

Big_appleDet tyngsta äpplet i världen
Japanen Chisato Iwasaki plockade det tyngsta äpplet i världen på sin gård i Hirosaki City den 24 oktober 2005. Äpplet vägde 1,85 kg.

 

Big_watermelon Den största melonen i världen
1994 blev världens största melon skördad i byn Ma i Japan. Den vägde 167,8 kg – mer än vad Elvis vägde under sina sista dagar.

 

Big_kiwiDen tjockaste kiwin i världen
I Te Puke (New Zeeland) kan man beundra världens tjockaste kiwi: den heter kiwi 360, har en diameter på 20 meter och man kan gå på den. Fakta: denna jättekiwi kan användas till bröllop och konferenser. Det vore ett bröllop som hette duga!

 

Big_graeskarDet största bäret i världen
Liksom gurka och tomat hör pumpa till bärfamiljen. Världsrekordet är på 766 kg och sattes år 2007 av Joe Jutras från Topsfield (USA). Anders Lilja har det svenska rekordet med 626 kg satt år 2009. Med det är han näst störst i Europa och 351 kg större än Danmark.

 

Big_pieDen största jordgubbskakan i världen
År 2001 blev den största jordgubbskakan bakad i Martelltal i Sydtirol: den var 150 m2 stor (skulle vara kul att se den bakplåten och inte minst den ugnen). Kakan vägde 3900 kg. Vi var tyvärr dock inte inbjudna till kalaset.

Har du också odlat en rekordstor frukt?
Om så är fallet tveka inte att skicka oss en bild. Om det är ett nytt rekord (eller nära) så kommer bild med tillhörande beröm visas på vår webbplats.

den 3 september 2010

Monki bjöd på This Water

Monkimingel-16 
Monki nyöppnade sina butiker runt om i Sverige och bjöd sina kunder på This Water och det tycker ju vi är jätteroligt. Här är en bild från Stockholminvigningen.

den 30 juni 2010

molnfri himmel, stjärnfylld golf

Den 28e juni spelades 18 hål av stjärngolf. Stjärngolfen är ett evenemang där golfande män främst kända i andra sammanhang tävlar mot varandra, i golf. Det var fläckvis molnigt men humöret hos spelarna var på topp och vad kan man förvänta sig när det efter en runda går att svalka av sig med en smoothie.

Eller?

Mannen med de Gyllene skorna ser inledningsvis skeptisk ut...

Min_gyllene_smoothie_2

...men ansiktet spricker sedan upp i ett leende och han ger Mango och Passion tummen upp.

Herrey_skål_2

Vi kallar honom numer Golden Balls (som Beckham då, om ni missat det). 

den 9 juni 2010

baröppning i Hagaparken

I Hagaparken i Stockholm hittar ni en oas som kallas Fjärilshuset. Detta är en plats som vädergudarna inte rår på. Här är det nämligen alltid 25 grader varmt, året runt. Fjärilshuset är också en plats där den svenska faunan får kliva åt sidan för exotiska fåglar, växter och som namnet också avslöjar, över 400 fjärilar.

Vad ni kanske inte känner till är att vi har byggt en oas i oasen.

Fjarilshus_1 

I ett av hörnen hittar ni en en alldeles ny och grönskande smoothiebar.

Fjarilshus_2 

Med gräs högt och lågt har Viktor lyckats skapa en mysig hörna att ta det lugnt i. Här kan du zippa på en smoothie eller två och skulle det regna är det bara att sluta ögonen för att känslan av att befinna sig på ja, säg Mallis, skall infinna sig. Fast det finns ingen pool och ingen Bamseklubb dårå.

Fjarilshus_3 
 
 Fjärilshuset har öppet alla dagar och för mer detaljerad information kan ni nå dem på telefonnummer: 08- 730 39 81 eller kika in på deras hemsida.


  

den 24 maj 2010

Vilken smoothie har lägst GI?

Badsäsongen närmar sig. Vissa har redan tagit det första doppet, någon sitt tredje medan andra förmodligen inte kommer hinna till sitt första innan sommaren är över. Hur som helst så är det såhär i lättklädda tider många som tänker på figuren. Kroppen alltså. Vi är helt för att tänka på figurer. Om inte annat för den goda hälsans skull.

Det finns så klart massor av sätt att hålla sig i form och i slutändan är det lågstadiematematik som är den hemliga formeln. Stoppar du i dig mer än du gör över med, ja då sparar du det till  senare. Fettet bankas och ofta ligger kontoret någonstans i 4-vägskorsningen mage/midja/rumpa/lår. Gör du över med mer energi än du stoppar i dig, ja då blir det minus på kontot. Inte så svårt egentligen.

Vår engelska kollega, dietist och näringsexpert Dr Shilpe fick en fråga från Gary som kanske är en av dem med beach 2010 i tankarna. Han följer nämligen GI-metoden och undrade "vilken av era smoothies har lägst GI-värde"? Nedan följer en sammanfattning av vad hon svarade:

Först och främst förklarar hon vad GI egentligen är.

GI är en skala vilket rangordnar livsmedel och dess effekt på blodsockernivån. Skalan går från 0 till 100 och det är glukos med GI-värde 100 som man använder som referens. Skalan avslöjar alltså om livsmedlet i fråga höjer din blodsockerhalt lite, måttligt eller mycket.

Har livsmedlet ett lågt GI-värde pumpas sockret långsamt ut i blodet och energiflödet  blir mer långvarit och du orkar mer längre. Ett högt GI-värde däremot ger en snabb och kort energitopp men som därefter följs av en lika snabb nedgång och trötthet.

Ett livsmedel med värde på 55 eller lägre klassas som lågt.

Cherries_2543171151_91c12e36c6_b 

Körsbär har ett lågt GI
 

Mellen 56-69 klassas det som medel och 70 eller mer klassas som högt GI-värde.

Pineapple_3694710861_b863d20a1e_o 

Annanas är en GI-medelmåtta

Watermelon_2830413211_4bb78c209e_b 

Högt GI
 
 Man kan sänka GI-värdet genom att kombinera livsmedel. Fett, proteiner och fibrer sänker kroppens förmåga att ta upp kolhydrater och sänker på så sätt också GI-värdet. Som exempel nämner hon att cornflakes ensamt har ett högt GI-värde, men om man äter det tillsammans med mjölk gör proteinerna och fettet i mjölken att värdet sjunker till medel.

Att följa en GI-diet gör att du får bättre kontroll på energitoppar och dalar, vilket i sin tur gör att du lättare kan reglera din hunger.

Så, hur var det nu med våra smoothies?

Alla innocent smoothies har ett lågt GI-värde. Dvs 55 eller lägre och de med lägst GI är Mango & Passion samt Blåbär, Granatäpple & Acai.

MP_low                BPA_low

Så, nu vet vi det. Tack Dr Shilpe!